Persbericht laten schrijven

Persbericht laten schrijven door een freelance tekstschrijver

Jij wilt een persbericht laten schrijven? Dan wil je natuurlijk ook dat een krant of magazine jouw persbericht plaatst. Als freelance tekstschrijver weet ik hoe je een persbericht moet opstellen en hoe de opbouw eruit moet  ziet. Er zijn namelijk wel wat ‘regels’ waar een persbericht aan moet voldoen. Ook bij het versturen van een persbericht naar de media komt nog wel wat kijken. Of de media jouw persbericht plaatst, is afhankelijk van meerdere factoren. En hier kan ik jou mee helpen. Jouw persbericht laten schrijven door een tekstschrijver vergroot de kans op publicatie.

Persbericht laten schrijven over een bijzondere gebeurtenis

Al meer dan 15 jaar schrijf ik persberichten voor verschillende ondernemers. Van de aankondiging van een evenement tot de overname van een bedrijf of het bekendmaken van een gewonnen prijs. Bij de aankondiging van een bijzondere gebeurtenis kun je in principe een persbericht laten schrijven. Denk hierbij aan een nieuw product, de opening van een winkel, een innovatie, het aankondigen van een evenement of bijvoorbeeld een jubileum. 

Persbericht opstellen: hier moet je op letten

Wat bepaalt het succes van een persbericht? Als eerste speelt natuurlijk de onderwerpregel van je e-mail een belangrijke rol. Dit is immers het eerste wat de redactie leest. Met een goede onderwerpregel valt jouw persbericht direct op en is de kans groter dat het nieuwsbericht wordt gelezen.

De inleiding dient vervolgens kort en bondig te zijn en antwoord te geven op de vragen: wie, wat, waar, waarom en hoe? Op deze manier zorg je ervoor dat je de aandacht van de journalist vasthoudt. Een leuke illustratie, quote of beeldmateriaal toevoegen? Dat helpt altijd! Voeg ook altijd de juiste contactgegevens toe aan het persbericht. Wie kan de redactie bellen wanneer ze vragen hebben? Deze informatie zet je in de ‘noot voor de redactie’.

Persbericht versturen: hoe doe je dat?

Een goed persbericht laten schrijven is belangrijk. Maar een persbericht op de juiste manier versturen is minstens zo belangrijk. Ik kan je hiermee helpen. Zo is het bijvoorbeeld altijd een goed idee om het bericht als tekst in de mail te plaatsen en niet alleen als bijlage mee te sturen.

Journalisten hebben weinig tijd en op deze manier kunnen ze het bericht direct lezen. Ik verstuur jouw nieuwsbericht op de juiste manier naar het juiste blad of de juiste krant of zender. Het kost wat tijd, maar als dit goed gebeurt, levert het vaak wel wat op.

Persbericht laten schrijven: de voordelen

Een persbericht of nieuwsbericht is een van de meest effectieve vormen van publiciteit. Waarom? Een persbericht heeft een groot bereik en het is gratis. Je kunt op een relatief eenvoudige manier meer publiciteit genereren en je naamsbekendheid vergroten. Een persbericht is bovendien geloofwaardiger dan reclame. Dit komt omdat het wordt gezien als onafhankelijke en redactionele content die is geschreven door een onafhankelijke en objectieve journalist.

Wat ik voor jou kan betekenen

  • Een persbericht dat interessant is voor jouw doelgroep.
  • Een persbericht met de juiste opbouw zoals journalisten het graag zien
  • Jouw persbericht versturen naar de media zodat het ook gelezen wordt

Mijn persberichten zijn al regelmatig geplaatst in zowel lokale als landelijke media. Heb jij waardevol nieuws om te delen? Ben je overtuigd en wil je jouw persberichten laten schrijven door een professionele tekstschrijver? Ik zal er altijd alles aan doen om het persbericht in de media te krijgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.