Freelance SEO tekstschrijver

Dus jij bent freelance SEO tekstschrijver? Maar wat doe je dan?

In januari 2021 begon ik voor mezelf als freelance SEO tekstschrijver. Ik had inmiddels veel ervaring opgedaan als communicatiemedewerker binnen verschillende bedrijven. Wat het leven mij als freelance tekstschrijver zou gaan brengen, daar had ik eigenlijk geen idee van.

‘Wat ga je dan schrijven?’ en ‘Zijn bedrijven wel op zoek naar een freelance tekstschrijver?’ Ik had niet direct een antwoord op deze vragen. Nee, ik had geen volledig uitgedacht bedrijfsplan. En nee, ik had geen concurrentieanalyse gemaakt.

Maar één ding wist ik zeker. Ik vind het leuk om te doen en ik krijg er energie van. Bovendien kreeg ik altijd veel complimenten over mijn teksten. Dan zal het wel goed komen toch? Just go with the flow. Inmiddels ben ik twee jaar bezig als freelance tekstschrijver en kan ik zeggen dat ik blij ben met mijn sprong in het diepe.

Wat doe je als freelance SEO tekstschrijver?

Ik schrijf teksten voor opdrachtgevers, dat klinkt logisch. Maar wat voor teksten zijn dat dan? Informatieve en inspirerende blogartikelen voor websites, artikelen voor personeelsbladen, webteksten en interviews. Inmiddels heb ik al aardig wat vaste opdrachtgevers voor wie ik elke maand een aantal teksten mag schrijven.

Daarnaast kan ik mezelf ook freelance SEO tekstschrijver noemen. Dit betekent dat ik webteksten schrijf die bedoeld zijn om goed gevonden te worden door zoekmachines. Het doel van SEO-teksten is om goed te ranken in zoekmachines zoals Google. Zo zorg ik ervoor dat websites van opdrachtgevers meer bezoekers krijgen.

Is dat dan niet lastig, SEO-teksten schrijven? Dat valt wel mee. Maar je moet wel rekening houden met een aantal zaken. Welke dat zijn, leg ik uit in een van mijn vorige blogs ‘SEO-teksten schrijven: een stappenplan’.

Ben je ook copywriter?

Ik noem mezelf freelance tekstschrijver, maar eigenlijk ben ik ook copywriter. Een copywriter schrijft ook teksten, net als een tekstschrijver. Maar er zijn belangrijke verschillen. Een copywriter schrijft wervende, commerciële teksten om een product of dienst te verkopen.

Dit zijn bijvoorbeeld productteksten voor websites, teksten voor folders en brochures, e-mailings of nieuwsbrieven. Als copywriter laat ik lezers zien welke toegevoegde waarde een bedrijf heeft. Ik probeer mijn lezers ervan te overtuigen waarom een bedrijf het beste bedrijf is om mee in zee te gaan.  

Hoe kom je aan je opdrachtgevers?

Tja, dat was in het begin wel een zoektocht. Na de livegang van mijn website was het niet zo dat mijn telefoon roodgloeiend stond. Het platform Freelancer.nl heeft mij echt geholpen aan mijn eerste klanten. Na een jaar durfde ik het aan om mijn parttime baan in loondienst op te zeggen. Heel erg spannend, maar het voelde ook goed.

Inmiddels weten opdrachtgevers mij ook te vinden via mijn website. Ik krijg aanvragen uit heel Nederland. Ik werk / heb gewerkt voor opdrachtgevers uit onder andere Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort, Utrecht, Almere, Duiven, Oosterhout, Kaatsheuvel, Den Bosch en natuurlijk Rosmalen. Met de longtail zoekwoorden ‘Tekstschrijver Den Bosch’, ‘Webteksten laten schrijven’, ‘Website teksten laten schrijven’, ‘Redigeerwerk’ en Freelance tekstschrijver‘ sta ik inmiddels op die felbegeerde eerste pagina van Google. Ik heb hier niet voor betaald. Zoals je kunt zien, staat mijn vermelding direct onder de advertenties.  

Wil je weten wat ik de afgelopen twee jaar heb mogen doen als freelance tekstschrijver? Neem dan eens een kijkje op mijn portfolio pagina!

Twijfel jij of je als freelancer aan de slag wilt gaan? Ik zou zeggen waag de sprong! Doe waar je goed in bent en waar je voldoening uit haalt. Dan komt het helemaal goed.

Wil je dat jouw website beter wordt gevonden in Google? Zoek je een freelance SEO tekstschrijver of copywriter voor het schrijven van jouw webteksten, blogs, artikelen, flyers, nieuwsbrieven of social media content? Wil je jouw webteksten laten schrijven door een SEO-tekstschrijver? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.