Blog WEN die schrijft

De kracht van doen wat je leuk vindt

De afgelopen acht jaar heb ik het voorrecht gehad om teksten te mogen schrijven voor bedrijven die de wereld een beetje mooier maken. Het begon allemaal bij Wensstichting SHAMAJO. Deze stichting had net een nieuwe website gelanceerd die ik mocht gaan beheren. Hier heb ik ontdekt dat ik met mijn eerlijke, herkenbare en realistische teksten mensen tot in het diepst kan raken. Ook kwam ik in aanraking met veel bijzondere mensen van wie ik een aantal wijze levenslessen heb geleerd.

Dankbaarheid

Allereerst natuurlijk de doelgroep waar Wensstichting SHAMAJO zich voor inzet: ernstig meervoudig gehandicapten. Om van dichtbij te mogen meemaken hoe deze mensen kunnen genieten van dingen die wij te vaak als vanzelfsprekend beschouwen… Dat heeft mijn kijk op het leven veranderd. Ik vind meer geluk in kleine dingen en beschouw niet alles meer als vanzelfsprekend. Dankbaarheid is het sleutelwoord voor een gelukkiger leven.

Doorzetten

Ook heb ik gewerkt als als Communicatie Medewerker voor Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Weener XL helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan passend werk. Boven de verhalen die ik samen met mijn collega’s schreef, prijken titels als ‘Je kunt elke dag opnieuw beginnen’, ‘Het liefst zou ik elke dag werken’ en ‘Hier zit ik helemaal op mijn plek’. Inspirerend én iets om over na te denken. Ondanks de fysieke of mentale beperkingen en ondanks een soms heftig verleden, zijn zij vaak enorm gemotiveerd en vastberaden om iets van hun leven te maken. Met doorzettingsvermogen en passie voor wat je doet, kun je veel bereiken in je leven.

Duurzaam leven

Bij Weener XL hield ik me ook bezig met de interne en externe communicatie rondom de nieuwbouw. In 2023 gaat Weener XL verhuizen naar een duurzaam en energieneutraal pand. Ik ben dankbaar dat ik een bijdrage kan leveren aan dit bijzondere project. Er worden op dit moment talloze duurzame projecten gelanceerd door zowel bedrijven als particulieren. Door hierover te schrijven, hoop ik anderen te kunnen inspireren en te motiveren om hetzelfde te doen. Wanneer ik het gevoel heb dat ik iets positiefs kan bijdragen aan de wereld, krijgt mijn leven meer ‘zin’.

Ik ben dankbaar voor de kansen die ik tot nu toe heb gekregen. Met mijn eigen website wendieschrijft.nl hoop ik nog meer mooie verhalen te mogen schrijven over mensen waar we allemaal veel van kunnen leren: mensen die de wereld een beetje mooier én groener maken! Dit geeft mij enorm veel energie. Ik hoop mijn verhalen met iedereen in Nederland te kunnen delen, een prachtig artikel te mogen schrijven voor een landelijk tijdschrift, ooit een boek te kunnen schrijven en mijn nieuwe klanten heel blij te mogen maken met eerlijke, herkenbare en realistische teksten!

Either write something

worth reading,

Or do something

worth writing.

-Benjamin Franklin

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.